(8 odpowiedzi)
Venezia
Pytanie zadaje: Venezia   [25.06.11, 18:33]

Można zjeść...

zakalec ? Często Wam się nie udaje i wtedy zostaje cała blaszka ciasta z zakalcem i co wtedy ? Do wyrzucenia, czy można takie zjeść ?

Pokaż odpowiedzi użytkownika (2) »

 
   
(2 - 1)
67%
[25.06.11, 18:34]
mozna zjesc jesli nie jest az taki zly
gość  gość

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
 
   
(2 - 1)
67%
[25.06.11, 18:34]
mozna zjesc jesli nie jest az taki zly
mozna zjesc jesli nie jest az taki zly
gość   gość
   
(0 - 3)
0%
[25.06.11, 18:35]
Mi sie zawsze udaje :) Nie próbowałbym jeść bo jak jest przypalone albo niedopieczone to brzuszek później będzie bolał a i tak to pewnie takie ciasto jest niesmaczne. Następnym razem lepsze wyjdzie.
Soul   Soul  
   
(1 - 1)
50%
[25.06.11, 18:36]
Soul
Mi sie zawsze udaje :) Nie próbowałbym jeść bo jak jest przypalone albo niedopieczone to brzuszek później będzie bolał a i tak to pewnie takie ciasto jest niesmaczne. Następnym razem lepsze wyjdzie.



Akurat się upiekło i przypalone tez nie jest. Tylko wydaje mi się, że zakalec jest bo ciasto opadło ... :(
Venezia   Venezia  
   
(1 - 1)
50%
[25.06.11, 18:36]
mój szwagier uwielbia zakalec w cieście i nic mu się nigdy z brzuchem nie dzieje
gość   gość
   
(0 - 2)
0%
[25.06.11, 18:41]
Venezia
Soul
Mi sie zawsze udaje :) Nie próbowałbym jeść bo jak jest przypalone albo niedopieczone to brzuszek później będzie bolał a i tak to pewnie takie ciasto jest niesmaczne. Następnym razem lepsze wyjdzie.



Akurat się upiekło i przypalone tez nie jest. Tylko wydaje mi się, że zakalec jest bo ciasto opadło ... :(


Może CI sie wydaje tylko :) bo jak moje jest w piekarniku to też takie śmiesznie wysokie jest a jak wyciągnę na zimno to trochę siada , a jest pyszniutkie :) Jak nie czuć składników nierozrobionych i proszku do pieczenia to możesz próbować :)
Soul   Soul  
   
(0 - 0)
0%
[25.06.11, 18:46]
Soul
Venezia
Soul
Mi sie zawsze udaje :) Nie próbowałbym jeść bo jak jest przypalone albo niedopieczone to brzuszek później będzie bolał a i tak to pewnie takie ciasto jest niesmaczne. Następnym razem lepsze wyjdzie.



Akurat się upiekło i przypalone tez nie jest. Tylko wydaje mi się, że zakalec jest bo ciasto opadło ... :(


Może CI sie wydaje tylko :) bo jak moje jest w piekarniku to też takie śmiesznie wysokie jest a jak wyciągnę na zimno to trochę siada , a jest pyszniutkie :) Jak nie czuć składników nierozrobionych i proszku do pieczenia to możesz próbować :)


A to, że opada troszku to wiem, że to normalne. Często piekę, jednak pierwszy raz zrobił się zakalec, może dlatego, że pierwszy raz robiłam takie jogurtowe ciasto... i nie wyszło niestety :(
Spróbowałam i jest smaczne, ma zapach normalnego ciasta i nie czuć w smaku żadnych nierozrobionych składników :)
Venezia   Venezia  
   
(0 - 4)
0%
[28.06.11, 08:51]
wywal tego zakalca
gość   gość
   
(0 - 1)
0%
[13.02.12, 00:00]
ja robie niemalze zawsze zakalce, zawsze je jemy i sa pyszniutkie :) dodam, ze mi ciasto opada poprostu, jest upieczone.
gość   aga
 
Odpowiedź pisze:
 
Zaloguj
:)
  • :/
  • :(
  • :)
  • :*
  • :<
  • :0
  • :o
  • >:D
  • :d
  • :|
  • :x
  • ;)
  • ;(
  • :p
  • :s
  • >:d
  • :D
  • >:o
  • :]
  • :[
  • :P
  • >:|
 Dodaj zdjęcia lub inne pliki